jueves, 18 de noviembre de 2010

ACTIVITAT 2. El desenvolupament Sensorial. Els sentits. pràctica individual

El gust
El nadó en l'época de la lactància reacciona a diversos sabors com el dolç i el àcid, solament alguns d'àquets reaccionen davant de sabors com poden ser el salat i amarg..
A partir del tercer o quart mes els bebes son capaços de ficar-se objectes a la boca i comencen a desenvolupar la coordinació óculo-manual, exercitant el sentit del gust, la vista i el tacte.

Es important que li donen la possibilitat desde ben petits, amb el gust, de conèixer diferents materials dels objectes perquè puguin desenvolupar aquest sentit.










La vista
La fixació de la mirada comença al final del primer mes i a finals del primer trimestre el nen es capaç de seguir amb seguritat un objecte en moviment. La mielinizació del nervi óptic acaba al voltant dels sis mesos. A partir dels tres mesos comença a distingir colors i a partir del quart i cinquè més té preferència per colors vius i brillants.
A partir d l'any distingeixen l'objecte que els interessa.
Als tres anys coneixen el nombre de tres o quatre colors.



L'olfacte
Aquest sentit es el menys desenvolupat al nadó. El nen apren a reconèixer l'olor de la seva mare i els seus pares també reconeixen l'olor del seu fill. Es el sentit que tenen més atrofiat durant el curs, ja que ho pasen acostipats.
Els olors s'han de treballar per poder-los descubrir i reconèixer diferents i variats.






L'oida
El nadó reacciona als sorolls desde el primer dia, aquesta reacció potser atribuida a les vibracions de l'aire més que a la percepció auditiva. Als cinc mesos distingeix la veu dels seus familiars.Entre els 2-3 anys, el nen es capaç de reconèixer una cançó, animals o reproduir melodies.
El sentit de l'oida necessita un treball concret i constant per educar l'hàbit de la escolta atenta.




El tacte
Aquest sentit es el que té un màxim desenvolupament en el moment de recien nascut. La localització exacta del estímul cutani en el lactant es als once o dotze mesos. Als nou mesos la reacció de les pesigolles ja la tenen tots el nadons.La sensibilitat al dolor en el recien nascut també ho tenen desenvolupat, a més a més, son més sensibles al fred que al calor. Aprenen a conèixer els objectes chupan-los i així, sabran distingir cualitats agradables o desagradables d'ells.
A l'escola aquest sentit es té molt en compte a l'hora de realizar les activitats i desenvolupar la manipulació i experimentació de l'infant.


10 comentarios:

  1. La definició del gust estar molt ben desarrolada.
    Ho has explicat molt be destacant el més important.
    Per això cre que podiam posar la teva definició juntament amb la meva foto.

    ResponderEliminar
  2. Jo també crec igual que l'estefania k la del gust esta molt ben explikada.
    Podriem posar la seva definició

    ResponderEliminar
  3. Sisi, també crec que la definició de gust podriem posar la de la Rosi, està ben desenvolupat i remarca el més important, i lo de la foto també hem sembla bé, que ja ho hem comentat abans que ficariem la foto de la magdalena.

    ResponderEliminar
  4. Jo tambe ho e vist força be!
    no massa rollo ni massa curt!lo normal, es entenedor.
    el podem posar!

    ResponderEliminar
  5. Si, doncs quedem així, posem aquesta definició i la teva foto.

    ResponderEliminar
  6. perfecte...fiquem aquesta...bona nit!!!

    ResponderEliminar
  7. Hola!!!, estoy de acuerdo con la definicion del gusto que has indicado.

    ResponderEliminar