miércoles, 12 de enero de 2011

ACTIVITAT 4. L'OBSERVACIÓ DEL MOVIMENT.Pràctica Individual

Evolució Motora
Amb aquesta descripció de les imatges, podem veure l'evolució motora sogons les activitats psoturals, les quals es consideren des de tres apartats diferents, però intimament lligats:
-Evolució de les posicions estàtiques.
-Evolució del desplaçament.
-Evolució de la prensió.

La postura que observem en aquesta primera imatge es la de un nen estirat panxa en l'aire damunt un llit, amb els braços i cames flexionats i  amb la mà dreta agafant-se el peu dret.També podem veure com manté la mirada, suposo, a la persona que li está fent la foto, amb una expressió molt tranquila com si reconeixés a la persona.
La prensió amb pinça inferior de la mà dreta amb el peu dret, estaria en la prensió voluntària, exactament en la prensió amb la mà. Aquest motiu en fa pensar que l'edat que té aquest nadó es podria aproximar entre els 7-8 mesos.













La postura que observem en aquesta segona imatge es la de un nen gatejant sol  pel terra de casa, coordinant  els braços i cames, i aparetment es pot deduir que está content. Es pot observar que te bastant soltura i sincronització, per aquest motiu, diria que la seva edat aproximada seria entre els 9-11 mesos.
Estaria en la prensió voluntària, exactament en la prensió amb la mà, prensió fina o superior,per l'edat que suposo que té.
La postura que observem en aquesta tercera imatge es la de un nena sentada sola com fa una persona adulta a taula amb un plat de menjar davant seu.Podem veure com es recolza amb el avantbraç el cap tapant-se un ull amb expressió de vergonya mirant a la camera mentres li fant la foto.
Estaria en la prensió voluntària, exactament en la prensió amb la mà, prensió amb pinça fina o superior, suposo que aquesta nena ja pot ajudar a desparar la taula, cordar-se els botons.En fa pensar que l'edat que podria aproximar-se sería entre els 36-48 mesos.







Les postures que observem en aquesta última imatge, es la de dos nens del tercer món,compartint menjar de manera autónoma, díria que están concentrats fent l'acció, hem trasmet que tenen gana, però també a la vegada que están contents perquè estan menjant Podem asseure's sols.
Estarien en la prensió voluntaria, exactament la prensió amb la mà, prensió amb pinça fina o superior. Puc percebre que els nens podem caminar, saltar,jugar,dominar el ritme de carrera i l'aturada, entre altres accions.
Diria que l'edat aproximada dels dos nens sería entre els 30-40 mesos.



                                                                                                                                                                                      

7 comentarios:

  1. Hola Rosi!
    Les definicions de les fotografias crec que estan molt be ja que son detallades i entenedores, també nombres el període de prensió, crec que esta bastant complet.
    L'única cosa les edats que no coincidim gaire.
    Per exemple la primera fotografia jo opino que el nen deu tenir uns 6 mesos ja que es quan se començen a agafar els peus.

    ResponderEliminar
  2. Hola Rosi!!
    M'agrada molt la introducció que has fet al principi de l'evolució motora. Crec que cap de nosaltres ho ha fet.
    Cal dir-te que en nen de la 1era fotografia jo he posat que te aproximadament 6 mesos.
    Per lo demes estic bastant d'acord.

    ResponderEliminar
  3. Hola Rosi!!!
    La verdad la definiciones que has hecho esta bastante definida y muy facíl de entender, bueno como dice Alba, te has esforzado más.
    En el primer imagen concidimos con la edad pero las demás de nuestras compañeras no. Porque ellas dicen que a los 6 meses ya se cogen los pies, estoy de acuerdo , pero a esa edad los bebes no llevan los pies hasta la altura del pecho.
    en la cuarta imagen digo que los niños tienen 3 y 4 años.

    ResponderEliminar
  4. Rosy, en la imagen 4 al principio pense por la edad que tu dices, pero al final puse la edad 3 y 4 años, pq pienso que esos niñitos no tienen un cresimiento normal por la falta de alimentacion y otras necesidades.

    ResponderEliminar
  5. hola rosi!!!!!!!!!! la introducció que has fet és fantastika.
    La descripció de cada imatge és clara i entenedora, en quan a les edats no coincidim gaire, jo penso k en la primera el nadó té 6 mesos perqué es quan començar a fer aquesta acció.

    ResponderEliminar
  6. Hola chicas!!!

    Estoy de acuerdo con todas las definiciones que hacemos, la verdad es que son bastante parecidas.

    En lo que se refiere a la edad, coincidimos en todas mas o menos, menos en la primera, que yo creo que es de 7-8 meses, en vez de 6, que és lo que la mayoria habeís puesto.

    Y también resaltar la reflexión de Jenny Briceño, sobre la 4 imagen, estoy de acuerdo en la desnutrición con la conseqüencia del subdesarrollo, todas hemos percibido eso, pero aún así,lo dejo con lo que tenia, entre 2 años y medio y 3 años y medio.

    Un Saludo a todas!!!

    ResponderEliminar
  7. HOla chicas,

    Finalmente canvio la edat de mi primera imagen,después de haber leido en diferentes apuntes, webs i blogs creo que el niño debe rondar sobre los 6 meses, ya que es la edat en que el niño ya a empezado a llevarse los objetos a la boca, creo que teneís razón.
    Lo demás lo dejo igual.

    Un saludo de nuevo!!!

    ResponderEliminar