martes, 1 de marzo de 2011

ACTIVIDAD 5. L'observació tònico-postural

Imatge 1:


A la primera imatge podem veure un nen amb bolquers amb un ordenador portàtil.
La postura que té es sentat una mica inclinat cap endavant, amb la ma esquerra recolzada al terra i amb la dreta prement les tecles del ordinador, es pot observar que domina la pinça fina i superior i que té adquirida la coordinació oculo manual. Es capaç de mantindre's sentat sense ajuda de cap adult, manté el coll alçat i l'esquena erguida, també, les cames les té flexionades, es pot apreciar que el to muscular es correcte i que l'equilibri estàtic el domina, per la postura que veiem. Pel que fa a la lateralitat encara no està definida però podrien dir que la ma dreta és la dominant.
L'expressió del petit denota una cara de diversió davant de lo que está fent, es pot veure que està entretingut i que li agrada.
Segons l'imatge penso que el nen podría tindre entre 9 i 11 mesos d'edat i crec que estaría a punt de caminar.



Imatge 2:


A la segona imatge podem veure a una nena amb roba d'àbric al carrer, es pot dir que està en un entorn natural, un parc o bosc, per la gespa.
La postura que podem apreciar es de que està ajupida al terra, amb el coll dret, esquena erguida i sembla que es manté que sense cap recolzament i agafant un bri d'herba, això denota que domina la pinça fina i superior, a la vegada que també podem dir que te adquirid el domini óculo-manual. Amb aquesta pose crec que té un bon equilibri estàtic i dinàmic, ja que es manté sola i un correcte to muscular amb les cames flexionades.
Pel que fa a la lateralitat encara no está definida, però, objectivament està utilitzant la mà esquerra.
L'expressió de la petita es de curiositat i exploració dels elements de l'entorn.
Segons l'imatge penso que la nena podría tindre entre 14 i 16 mesos d'edad.



Imatge 3:



A la tercera imatge podem veure un nen més gran que en les anteriors amb roba de carrer assegut dibuixant o pintant en un foli damunt una taula amb llàpissos de colors.
La postura  que podem apreciar es la de assegut amb el coll dret, esquena erguida, una mica inclinat cap endavant observant atentament el que fa, agafant amb la mà dreta un llapiç i amb la esquerra subjectant el full per a que no es mogui, això denota un ple domini de la pinça fina i superior,coordinació óculo-manual, pot pujar i baixar escales sol, jugar amb una pilota amb els peus, mans, cordar-se l'àbric, les sabates...i dibuixar!.
Amb aquesta pose podem dir que el equilibri estàtic el té totalment dominat i el seu to muscular, podem dir que te un bona eutonia, ja que és capaç de relaxar els músculs de manera voluntària i penso, encara que no s'observa, que l'equilibri dinàmic també el té adquirit.
Pel que fa a la lateralidad penso que la té casi totalment definida, sent la mà dreta la dominant.
L'expressió del petit es de concentració i atenció de lo que está fent.
Segons l'imatge penso que el nen podría tindre entre 5 i 6 anys d'edad.

3 comentarios:

  1. HOLA ROSARIO!!!
    La descripción que realizas de las fotografias es facil de entender y por su puesto coincidimos en el equlibrio,la postura, etc.
    solo no coincimos en las edades, pero es por una pequeña diferencia. dejare la descripcion que realizado tal como he puesto.
    Hasta proto!!!!!

    ResponderEliminar
  2. hola rosi!!!!!!!!!!!!!!
    les descripcions que realitzes de cada imatge són correctes i coincidim en bastantes coses.
    En quan a les edats tot i que no coincidim crec que tampoc no hi ha tanta diferencia.
    Per tant no canviare les edats.

    ResponderEliminar
  3. Hola Rosi!

    Lo he leido i he visto que esta bastante bien, lo que pasa que no coincidimos en las edades de la seguna y tercera foto. Yo creo que en la segunda mas o menos creo que la edad la tienes bien, porque tampoco se diferencia mucho de la que he puesto yo, pero de la última pienso que tiene menos edad unos 4 años, ya que 5-6 años lo veo demasiado.

    ResponderEliminar