martes, 29 de marzo de 2011

ACTIVITAT 7. L'OBSERVACIÓ TÓNICO- POSTURAL


En la primera imatge podem observar a un nen d'origen africà. Podem apreciar el context que l'envolta, el seu medi inmediat, devastador, amb mancances de salut i d'alimentació.
L'activitat que realitza, es quotidiana, anar a buscar l'aigua per poder sobreviure un dia més.
La postura que adopta és mig ajupit sobre els dos peus, L'esquena i el coll el manté recte. Amb una mà, en aquest cas és la dreta, agafa una espècie d'olla, s'aprecia que domina la pinça fina i superior,té la coordinació oculo-manual, totalment adquirida, hipertonia en les activitats i assolit l'equilibri estàtic.
Penso que hem de tenir en compte,alhora de ficar l'edat d'aquest infant, encara que crec que el seu grau de desenvolupament motor és molt avançat pel fet de les activitats i vivències que aquest nen ha tingut que viure,que té entre 36-40 mesos.






En la segona imatge podem observar a un nen jugant a blocs de construcció al carrer.
La postura que adopta és ajupit sobre els dos peus, l'esquena la maté recta, les cames flexionades, amb la mà dreta encaixant un bloc i la mà esquerra subjectant la torre per a que no caigui. Es pot observar que domina la pinça fina i suparior, també té adquirida la coordinació oculo-manual. Es pot dir que, s'aprecia hipertonia en les extremitats i que l'equilibri estàtic el te adquirit. Pel que fa a la lateralitat la mà dominant dirien que és la mà dreta.
Diria que aquest infant pot tindre entre 18 i 24 mesos, basant-me, per       exemple, en l'activitat que està executant, encara que un nen amb 27 mesos comença a fer les torres de 8 encaixos.



En la tercera imatge podem observar a un nen amb pijama fullejant un llibre.Es mostra amb una aptitut divertida, entretinguda, podrien dir que li agrada el que està fent i veient.
La postura que adopta és sentat, amb l'esquena erguida, el coll el manté recte i les cames lleugerament flexionades. Aguanta correctament el cap, sembla que seu sense suport o ajuda i mostra preferència per una mà. Es pot apreciar coordinació oculo-manual.S'aprecia hipertonia a les extremitats i hipotonia al tronc.

Diria que aquest infant té al voltant de 8 mesos.

6 comentarios:

  1. Hola Rosi, les descripcions de les diferents fotografies em semblen correctes, ja que les descrius d'una manera entenedora i detallada.
    Pel que fa a les edats no hem posat les mateixes però tampoc ens portem gaire diferència.
    L'única cosa, es que penso que el nen de la última imatge és una mica més gran com he ficat jo al meu blog, ja que manté perfectament el equilibri.

    ResponderEliminar
  2. Hola Estefania!

    Després de llegir totes les vostres definicions i comentar-les, crec que teniu raó en quant a l'edat de la tercera imatge, ja que penso que li he ficat una edat inferior a la que té realment, penso que aquest nen,pot tindre entre 12 o 14 mesos...en quant a les definions que hem fet, totes están molt bé, podrien aprofitar-les totes...!!! i reformula una de ben xula!

    ResponderEliminar
  3. HOLA ROSI!!!!!!!!
    Crec que has fet una descripció acurada de cada fotografía, també t'he de dir que són molt entenedores.
    En quan a les edats jo a la tercera fotografia he posat 10 mesos, és amb la única que potser no coincidim, en les altres coincidim bastant.

    ResponderEliminar
  4. Hola guapaaa!

    crec que has fet una bona definició de la segona fotografia! ho he vist que esta molt be definit però el que em fa dubtar lo de les edats que has posat.. que pot tenir 8 i 24 mesos, o 27 mesos perquè comença a fer les torres de 8 encaixos..
    així que ens tendriem que posar d'acord!!
    un besitooo! :)

    ResponderEliminar
  5. Hola Rosi!!!, la descripción que has hecho se entiende, me gusta lo que indicas en la 1ra imagen, no sólo por lo que coeincidimos si no por ´los términos que empleas, en la segunda imagen diría que todavía no tiene la definida la lateralidad,por lo que se ve que coge los objetos con las dso manos y en la tercera te diria que no estoy de acuerdo con la edad, al nen se lo ve más grande.

    ResponderEliminar
  6. Rosi, que te parece se ponemos en la 1ra imagen de la edad de de 3 1/2, por lo que veo somos tres las que coincidimos, y en la segunda yo me quedo con la edad de 22-24 meses, porque poner 18 meses se menor. y en la tra imagen estoy de acuerdo ponerlo de 10-12 meses.

    ResponderEliminar