miércoles, 6 de abril de 2011

ACTIVITAT 9. TREBALLEM LA MEMÒRIA.

Nom de l’activitat: "Anem de compres"
Edat: 2-3 anys
 
Objectius:
Reconèixer els productes més comuns d’us quotidià que trobem al mercat.
Recordar llistes o seqüencies senzilles
Seguir les instruccions del pares

Material/ Recursos:
Diferents joguines de plàstic que representen productes del mercat, aproximadament 10 o 12 (ous, llet, plàtan, meló, bistec, pa, rollo paper, etc...)
Un cistell de plàstic
Caixetes de cartró

Espai on es treballa:
Al saló de casa.

Desenvolupament de l’activitat:
 Explicarem al nen que anirem a fer la compra al mercat per omplir la nevera i que ha d’ajudar a la mare/pare. Ficarem tots els productes en una taula en calaixos feta amb caixes de cartró simulant el mostrador d’una mercat i li donarem al nen/a el cistell de plàstic.
 Farem un repàs dels diferents productes que hi ha a les caixes, preguntant-li al nen el nom de l’objecte, el color, la forma i li direm per què serveix. Descriurem cada objecte de la forma més entenedora possible pel nen per assegurar-nos que el reconeix i intentarem que l’identifiqui perfectament amb el seu nom.
A continuació, l’educador s’allunyarà una mica de la taula on queden exposats els productes i li direm al nen que “vagi a comprar” i ens porti una llista de 3 o més productes.
El nen haurà d’anar tot sol a la taula i buscar els productes que li hem dit. Podem ajudar-lo dient característiques del producte que hem repassat abans, com el color , forma, utilitat... la intenció es que vagi trobant els productes de llista de la compra per si mateix sense que haguem de repetir-li els noms.


Avaluació:


Molt poc
Poc
Bastant
Molt
Items




Reconeix el productes que hi ha al mercat




Recorda els productes de la llista




Segueix les instruccions dels pares/educadors




2 comentarios:

  1. Hola Rosi, per fi ja he pogut entrar i fer-te el comentari, mira la teva activitat m'agrada bastant, però penso que la memòria no es que la estiguis treballant molt,o a lo millor no he entes jo bé l'activitat, tot i que em sembla molt xula. Crec que la teva activitat la podriem adaptar d'alguna manera per porde-ho treballar amb la nostra nena, ja que no hem d'olbidar que nomes té 2 anys i mig i el fet de memoritzar tantes caracteristiques de tants productes seria una mica complicat, no se es opinio meva.

    ResponderEliminar
  2. eii rosi ^^
    ami aquesta activitat m'agrada, però crec que es molt sembla'n a la de la mihaela, també crec que aquí es veu una mica mes alguna cosa de memòria ja que primer i a una explicació de allò que li farem buscar i desprès la nena haurà d'anar a buscar alguns objectes dels que anteriorment l'hi haurem dit, i si a estat atenta a les explicacions s'hauria d'n recordar.

    ResponderEliminar